Mhm A-ha Oh Yeah Da-da

*


06.07.2017.

26.

           

            Skoro sam čitala postove najmanje 4 godine unazad. Sreća pa su neke stvari ostale zapisane od reči do reči, jer kako vreme prolazi čini da neke loše stvari ulepšavaš, a lepe stvari zaboravljaš. Pročitala sam razgovor koji sam preko vibera vodila sa N. kada je tata umro i toliko mi je drago što sam ga zapisala! On mi je tada rekao dosta pametnih stvari i rekao je da će proći dosta vremena dok ja to sve stvarno shvatim. Apsolutno je bio u pravu. Danas, tačno 3 godine kasnije, sve je jasno. Naravno, nije sve baš tako odjednom postalo jasno, ali ova godina je u znaku ponovnog pronalaženja prave sebe i neprestanog rada na sebi, oslobađanja emotivnih ucena i manipulacije, osluškivanja svojih htenja i želja i nazivanja stvari pravim imenom. Kada isključiš srce iz svega i sve emocije ostaviš negde sa strane, ono što vidiš i čuješ poprimi oblike nečega iz druge dimenzije, postane nešto sablasno što te plaši i ni u najgoroj noćnoj mori ne bi želela da se sa tim susretneš. Ali da bi nastavila da živiš moraš u to nešto da pogledaš otvorenih očiju i da se suočiš.

            Želje koje sam imala, one velike, a i one male želje koje ti pomažu da preživiš loše dane – sve želje sam preželela. Ovaj glagol čak i ne postoji, ali stvarno ne umem da smislim bolji koji bi opisao kako se osećam. Te želje za koje sam svim srcem molila da se ispune njih više nema. Rok trajanja im je istekao. Od tebe se očekuje da skačeš od sreće što ćeš možda na jedan dan ovog leta da odeš negde gde si prvi put htela da ideš pre dva leta i time treba da budeš namirena. Time bi ti nekada zamazali oči i ubedili te da je tebi to sasvim dovoljno i da više od toga nisi ni zaslužila, ali to vreme je prošlo. To vreme je pluskvamperfekat. Obećavaju ti neku budućnost, nešto uskoro, ali ipak ne takoooo uskoro, zaboga, dok glasovi kliču „brt, koji si car“, ti nisi sigurna čak ni u sutrašnji dan i želiš svoju sreću danas.

            Sebi sam za 26. poželela sebe razumnu, nove želje kojima neće isteći rok trajanja, sreću koju neću meriti na gram, da dišem punim plućima i da opet naučim da primam svu nežnost i ljubav koju mi ljudi pružaju. Nakon toga brat mi je poslao poruku u kojoj mi je poželeo mnogo lepih stvari pa sam potpuno saglasna da se i one ostvare negde usput.


From childhood's hour I have not been
As others were; I have not seen
As others saw; I could not bring
My passions from a common spring.
From the same source I have not taken
My sorrow; I could not awaken
My heart to joy at the same tone;
And all I loved, I loved alone.

BROJAČ POSJETA
176649

Powered by Blogger.ba